Nederlands   •   English   •   Deutsch

Informatie

Hotel “De Gulden Leeuw” is gelegen in het gezellige centrum van de stad Workum. Er is een fraai en zonnig terras gesitueerd op het sfeervolle marktplein. Het bekende museum van Jopie Huisman bevindt zich op een afstand van slechts 50 meter en er is tevens een museum waar u kennis kunt maken met de rijke historie van Workum.

Workum
Workum ligt in de Zuidwesthoek van Friesland en is één van de oudste stadjes van deze provincie. Het kreeg in 1399 stadsrechten en groeide uit tot een belangrijk handelscentrum door de scheepsvaart op de Zuiderzee en ver daarbuiten. Dankzij de gunstige ligging aan het IJsselmeer en de Friese meren, de nabijheid van de Gaasterlandse Bossen en de goede weg- en treinverbinding is de recreatie in deze stad van prima kwaliteit.

Een wandeling door het oude centrum van Workum is zeer de moeite waard. De vele schitterende monumenten en geveltjes staan in rijen naast elkaar. Tevens kunt u prachtige natuurwandelingen en fietstochten maken langs de IJsselmeerkust of door de kleine dorpjes en gehuchtjes in de omgeving.

Facebookrecensie: J. Buijs

Geplaatst op 28-09-2016

Mooi familie hotel in Workum. Schitterend dorp. Uitgebreide kaart, lekker eten. Prima kamers, douche en bedden. Goed ontbijt....


Lees bericht >>